En ole ajatustenlukija

Käyn juoksemassa matolla muutamalla eri salilla. Yhdessä on tehokas tuuletus, televisiot näkee vaivatta, juoksumattoja on mukava määrä ja sali on avara. Toisessa taas ei.

Tuo jälkimmäinen on pidempään auki ja on lähempänä kotia. Siksipä suuntasin sinne taas kulkuni perjantaina, kun mies kotiutui sählystä ja otti vetovastuun iltahärdellistä.

Sali oli miltei tyhjä iltakasilta. Juoksin ensin ylämäkeen 2,5 kilometriä. Se meni vielä melko vaivattomasti. Sitten alkoi pänniä matolla kirmaaminen. Jatkoin silti ja vaihtelin nopeutta biisien mukaan.

8,5 kilometrin kohdalla viereiselle kävelymatolle tuli nainen tuhisemaan. Hän marmatti itsekseen: "...vain lämmittelyyn... saa olla vain 20 minuuttia... saavat tulla respasta sanomaan...", jätti kamansa matolle ja häipyi respaan. Tultuaan takaisin (yksin) muutaman minuutin kuluttua, kaksi muuta juoksumattoa oli vapaana. Säästyin siis armottomalta valitukselta.

Jos nainen olisi pyytänyt mattoa minulta suoraan, olisin sen tietysti antanut. Muutenkin tarkkailen tilannetta, jotta matolle haluavien ei tarvitse jonotella liian pitkään. Olen joskus itse odottanut vuoroani juoksumatojen vieressä lähes 20 minuuttia. Siinä on mielestäni 15 liikaa. Jonotuksen aloittaessani jokainen oli jo juossut vähintään tuon parikymmentä minsaa. Juoksijat välttelivät katsomasta sivuilleen ja luottivat näköjään siihen, että kyllä joku muu ymmärtää antaa tilaa.

Vaikka olenkin pahis ja ylitän miltei aina suositellun maksimilämmittelyajan matolla, keskeytän kyllä jos juoksuintoisia piisaa. En osaa kuitenkaan lukea ajatuksia, joten jos joku soutulaitteella oleva haikailee mattoani, en osaa sitä automaattisesti hänelle antaa.

Nainen käveli juoksumatolla muutaman minuutin. Sen jälkeen hän sai sen aikansa säätöjä näpräiltyään Out of order -tilaan. Siirryttyään toiselle matolle, hän juoksi sillä muutaman minuutin ja siirtyi ilmeisesti pukuhuoneen puolelle. Ärräpäät olisivat lentäneet, jos olisin joutunut keskeyttämään tuon takia juoksuni. Ehdin juosta vielä 2,5 kilometriä ennen kuin sulkemisaika oli käsillä.

Onneksi näitä ongelmia ei ole tavallisilla yöjuoksuillani. Niitä odotellessa...

Pe 15.3. | 11 km | 01:01:15 | 5,34 min/km

OutKastin The Way You Move sopii pitkän mäen tahkoamiseen:
Ei kommentteja