Ymmärrys ei riitä

Maraton on ilon juhla juoksijoille ja katsojille. Osa juoksijoista saattaa olla pettyneitä suoritukseensa, mutta aina tulee uusia tilaisuuksia. Joillekin maraton saattaa jäädä viimeiseksi, mutta se ei saisi koskaan johtua ulkopuolisista syistä.

Bostonin eiliset tapahtumat pysäyttivät. Ilon juhla muuttui kauhuksi. En ymmärrä tapahtunutta. Tällaista julmuutta ei tarvitsekaan ymmärtää.

Pikku N haluaa, että luemme hänelle Metroa tarhamatkalla. Tänään ja huomenna lehti saa jäädä telineeseen. En halua järkyttää pikkuisten ajatusmaailmaa. Jos he sattuvat kuulemaan pommi-iskusta, silloin toki keskustelemme Bostonin tapahtumista. Mutta miten heidät voi vakuuttaa siitä, että mamma ja pappa ovat täysin turvassa startatessaan maratonille?

Viimeksi Tallinnassa juostessani mietin, ettei tarvita kuin yksi hullu... Haluan uskoa, että Bostonin isku on irrallinen, ainoaksi tällaiseksi jäävä tragedia. Aion edelleenkin osallistua maratoneille, jos kunto sen kestää. "Se hulluhan" saattaa yhtälailla iskeä vaikkapa alennusmyyntiruuhkassa - valitettavasti.


Intervalitreeni 8 x n. 200 m | 11,35 km | 1:07:17 | Maanantain kruunasi onnistunut intervallitreeni Katruskan kanssa. Fiilis oli oikuttelevasta polvesta ja keuhkoista huolimatta korkealla. 
Uutinen iski päin naamaa, kun nauhoittamamme ohjelma loppui ja ruudulla alkoi pyöriä SVT:n uutiset. Nukkumaanmenon sijasta otin sittenkin sen viinilasillisen, josta olin hetkeä aiemmin kieltäytynyt, sillä enää ei nukuttanut.

Boston Marathonin twitter-viestittely kuvakaapattu järjestäjän Boston Athletic Associationin kotisivulta.

2 kommenttia

  1. Eilen katselin lyhyttä videopätkää ensimmäisestä räjähdyksestä. Maaliviivan kello näytti 4.09.45, joka on 10 sekunnin päässä viime kertaisesta maratonajastani. Minun juoksuni toki viimeksi Jyväskylässä. Mutta kuten kirjoitit ymmärrys ei riitä, surun tunteet tulee ja pelkoa hiipii mieleen. Mutta minä päätin, kerran ainakin vielä juoksen. Ja alle neljän tunnin...

    VastaaPoista
  2. Ja varmasti Krisu juoksetkin :) Yritän alitusta Tukholmassa kesäkuussa. Pakko uskaltaa...

    Mut on aikanaan kahdesti poistettu Pariisissa metroasemalta pommiuhan vuoksi. Toisella kertaa pommi löytyi, toisella väärä hälytys. Sitten keksivät laittaa läpinäkyvät roskapussit seinättömään roskikseen. Roskispommit taisivat vähentyä. Pommihälytyksen jälkeen etsin toisen aseman, jota ei oltu suljettu. Joku pitäisi tyhmänä, toinen kohtalonuskoisena. En voinut antaa pelon pilata arkeani.

    Mielenkiintoista nähdä juoksijoiden kannanotot Bostonin tapahtumiin ensi sunnuntaina Lontoossa. Jättääköhän moni väliin? Jos jättävät, ymmärrän hyvin.

    VastaaPoista