Malli nro 13

Senaatintori oli aamuauringossa parhaimillaan. Turistibusseille ei ollut torin laidalla tarpeeksi tilaa, vaan näppärät kuskit joutuivat pysäköimään kahteen vierekkäiseen jonoon. Kuten arvata saattaa, tori oli mustanaan kameroidensa kanssa häärääviä eri maiden edustajia.

Japanilainen mies pysäytti mut ja kysyi:
- You, Helsinki people?
- Yes I am from Helsinki.
- You? Born Helsinki?
- Yes, I am.

Siitä vasta riemu syntyi. Mies vatkasi käsiään innostuneena ja kiljui: Foto, you, foto!

Kieltäydyin kunniasta ja jatkoin matkaa. Pian sinnikäs mies oli taas perässäni. Tällä kertaa mukanaan tulkki, joka selitti, että mies haluaa kuvata käymissään eurooppalaisissa pääkaupungeissa paikallisen asukin merkittävimmän nähtävyyden edessä. Heillä oli vain kymmenisen minuuttia aikaa Tuomiokirkossa käyntiin ja kuvaamiseen, joten olin ainoa vaihtoehto. Hellyin ja annoin ottaa kuvan. Tiukkasin tosin sitä ennen, ettei kuva livahda jukiseen levitykseen.

En päässyt kuitenkaan niin helpolla. Ikuistamiseni kirkko taustalla ei riittänyt. Lisäksi jouduin listaamaan päällä olevani vaatteet:

- Dress, Nanso, Finland. Bag, Lumi, Finland. Shoes, Trippen Germany.

Tämän jälkeen käteni vatkauksesta ja kumarruksista ei ollut tulla loppua. Lopuksi kysyin, montako pääkaupunkia Euroopassa on jo koluttu.

- You are the model number 13.

Tämän onnennumeron (?!) saatuani heinäkuun 13. ei voi olla kuin hyvä, ellei ihan paras!


Eilisestä yöjuoksusta jäi hyvä mieli. Klo 10 jälkeen Kaivarissa vilisi väkeä. Vaikuttaa siltä, että vaivaisjuoksut ovat siirtyneet historiaan. Tunsin taas juoksun vapautta:
5,8 km | 30:20 min | nopein km 4:51 minEi kommentteja