Kuvittele maraton ilman musiikkia

Tarkoituksenani oli tehdä uusi juoksusoittolista viime vuoden Tukholman maratonille. Se jäi tekemättä, mutta eipä juoksulistalla mitään olisi tehnytkään. Kuulokkeet olivat niin litimärät, ettei niitä uskaltanut laittaa korviin. Luurit ovat urheilunkestävät mutta ne vetelevät viimeisiään. En usko, että ohjekirjassakaan niitä suositellaan säähän, joka muistuttaa pikemminkin uimatreenejä.

Tarkoituksenani oli tehdä soittolista viimeinkin Tallinnan maratonille, mutta se jäi kaikessa flunssailussa. Oli muka paljon tärkeämpääkin tekemistä ennen maratonmatkaa.

Ryhdistäydyin kesäkuiselle Tukholman juoksulle ja vietin pitkän illan soittolistaa väsäten:
* The Communardsin Don´t Leave me This Wayn erikoismiksaus kestää kahden kilsan verran.
* Markus Krunegårdin Hollywood Hills -biisiä kuunnellessa 800 metriä menee tuosta vaan.
* The Crashin Pony Ride on luotu 21 kilsan kohdalle. Hevoset tuijottavat laitumeltaan juoksijoita.
* The Beautiful Southin Perfect 10 rytmittää 23 kilsan kohdalla juoksun oikeaan uomaansa.
* Mobyn Bond -teema sopii Kuninkaanlinnalle kaartaessa.
* AC/DC:n Thunderstruck pistää jalat rullaamaan Västerbronin pitkällä suoralla.
* Gnarls Barkleyn Crazy kuvaa juoksijoita yrittäessään selvitä näkymättömästä seinästä.
* Beastie Boysin Sabotage antaa virtaa 40 kilsan kohdalla, silloin kun millään ei ole enää mitään väliä.
* Fatboy Slimin Right Here, Right Now -biisiä voi hokea toiseksi viimeisen kilsan. Sanat ovat tarpeeksi yksinkertaiset energiahukkaisen lönköttelijän laulettavaksi.

Soittimien lataaminen hotellihuoneessa oli minuuttipeliä, Saimme ne viime hetkillä puhtia täyteen ja sitten ei kun menoksi.

Mutta mitä ihmettä? Metrossa tajusin, että ladatut soittimet luureineen ja uusine soittolistoineen odottelivat meitä hotellissa matkalaukun päällä.  Sain siis tälläkin kertaa kuunnella 42 kilsan verran omia ajatuksiani - valitettavasti. Ne eivät olleet kuitenkaan läheskään yhtä vauhdikkaita kuin Rachid Tahan Rock El Casbah. Sanoista tosin ymmärsin yhtä paljon.

Kotikulmilla löytyy sillankin alta ajateltavaa

5 kommenttia

 1. Oh no. Rock El Kasbah finns på min löparmusalista också. Fast nuförtiden springer jag oftast utan musik. Men det är förstås litet kortare sträckor än 42 km ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi myös opetella juoksemaan ilman musiikkia. Väsyneenä se vaan on niin helppo antautua musiikin vietäväksi. No, pakon edessä on tullut huomattua, että onnistuu se juoksu ilmankin musaa...

   Poista
 2. Ihania postauksia sinulla!! Saako tuota soittolistaa kuunnella ja testata? Milloin mennään HI-TAAL-LE yhteislenkille? Elokuussa? Ja nähdäänkö joskus muutenkion?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Ilman muuta saa testata. Mulla on se iPodilla. Voidaan siirtää soittimeesi kun nähdään. Yhteislenkki elokuussa sovittu! Pitkä ja tosi hidas, eikö vaan??!! Olen kotivahtina heinäkuun loppupuoliskon. Jos olet maisemissa, niin tavataanko silloin?

   Poista
  2. Morjens,

   Arilla on lomaa 15.7. lähtien kaksi viikkoa eli sen jälkeen sopii oikein hyvin. Ari menee töihin ma 29.7. eli käykö sulle vielä se viikko? Laita meiliä heidi@limehill.fi.

   Tosi hidas, olet minua nopeampi. :)

   Heidi

   Poista