Juhlamaraton kotikaupungissa

Olen arpomalla arponut mikä olisikaan hyvä paikka juosta 20. maratonini. Sorvan Satku Nokialla, Forssan Suvi-ilta, Paavo Nurmi Marathon Turussa vai kenties Helsinki City Marathon? Juoksin ensimmäisen maratonini Helsingissä, joten HCM:lle osallistuminen olisi hieno tapa juhlia pyöreitä lukemia. Polte maratonille on kuitenkin niin kova, etten halua odottaa seuraavaa rutistusta elokuulle saakka.

Sattumalla oli taas osansa asiaan. Meinaan sille, että pääsen osallistumaan maksutta Helsinki Spring Marathonille. Ei, en saanut villiä korttia järjestäjiltä, vaan toiselta juoksuun hurahtaneelta, joka on HSM:n aikaan Nizzassa, eikä voi itse käyttää saamaansa maratonlahjakorttia. Kiitokseksi juoksupaikasta ja ongelmani ratkaisemisesta sulloin viime torstaina juoksureppuuni pullollisen seurajuomaa ja vein sen hölkäten juoksupaikkansa lahjoittaneen toimistolle.


Tänään en juokse. Vaikka olo on hyvä, vältän periaatteesta lenkkeilyä jos olen istunut iltaa pitkän kaavan kautta viinilasi (tai tässä tapauksessa useampikin) edessäni. Helsinki Spring Marathon järjestetään ensimmäistä kertaa. Tunnen toki Pakilan, Pukinmäen ja Malmin, mutta en ole juurikaan juossut sillä suunnalla aiemmin. Lenkkarit jalassa alueeseen saa ihan erilaisen tuntuman kuin pyörän selästä tai bussista käsin. Reitti tulee kuitenkin varmasti tutuksi, sillä sama rundi kierretään neljä kertaa Vantaan maratonin tapaan. Mulla onkin jo kokemusta yhdestä, kahdesta, 21:stä ja 105:stä kierroksesta maratonilla, mutta nelonen tästä suorasta vielä puuttuukin.

Maratonin kotisivuilla olevien kuvien ja kartan perusteella reitin varrelta löytyy peltoa, pitkää suoraa ja isoja teitä. Pelkään pahoin, että katupöly tulee olemaan juoksulla pahin vastukseni, eikä siitepölykään auta asiaa. Jos yöpakkaset jatkuvat pitkään, katujen kevätsiivous siirtyy pitkälle kevääseen. Koko Helsingin siivous on aikaa vievää, eikä HSM:n seutu ole välttämättä ensimmäisenä siivouslistalla. Tulen seuraamaan silmä kovana Rakennusviraston puhdistussuunnitelmaa maalis- huhtikuun aikana.

24.4. juostava Helsinki Spring Marathon tulee olemaan mulle ylipitkä lenkki matkalla Helsinki City Runille. Kerrankos sitä juoksee kokonaisen maratonin puolimaratonille treenatessa.


Virkistävää seuraa, herkullista ruokaa ja loistavaa ohjelmaa. 
Näillä eväillä jaksaa taas liihottaa arjessa. 

2 kommenttia

 1. Haha, kiva kuulla sitten kokemuksia että millaista oli vetäistä kokonainen osana puolikkaan treenejä :D Mutta pakkohan se on mennä kun kerta ilmaiseksi pääset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pakkohan se on kun ilmaiseksi pääsee ;) Ja kokemuksenahan tämä pitkä lenkki puolikkaalle treenatessa tulee olemaan unohtumaton. Menen sinne aika löysin rantein ilman paineita.

   Saattaisin osallistua useamminkin maratoneille, jos ne eivät olisi näin hinnakkaita. Ymmärrän toki kulurakenteen, mutta silti kirpaisee, jos joutuu pulittamaan juoksusta yli 60 euroa. Niistä kertyy vuodessa suurehko summa, varsinkin kun perheessämme on juoksijoita tuplten.

   Poista