Puolimaratonille

Nimeni on ilmestynyt Helsinki City Runin osallistujalistalle. Nyt se on sitten menoa! Päätin, että tänä keväänä en aloita täysin nollilta vasta huhtikuussa, vaan valmentautuminen puolimaratonille alkaa saman tien. Lähtökohta on parempi kuin koskaan aiemmin, sillä en aloita juoksukautta aivan kylmiltään. En juokse yleensä talvisin juuri lainkaan, mutta nyt takana on talvikuukausilta peräti kaksi maratonia ja pieni kourallinen muita juoksukilometrejä.

Päivitin My Asicsiin uuden juoksuohjelman puolimaratonille. Sen mukaan harjoittelukilometrejä kerääntyisi kymmenessä viikossa noin 390 ja harjoittelukertoja 45. Aika-arvioksi ohjelma antoi 1:46:38. Epäilen, että katu- ja siitepölyn takia joudun kevään mittaan kuitenkin hetkellisesti urheilukieltoon, eli ohjelman orjallinen noudattaminen tulee olemaan mahdotonta. Tahtoa piisaa, mutta terveys tulee silti ykkösenä. Siitepölykaudesta on ennustettu viimevuotista rankempaa. Yllätyksenähän se ei tule, sillä tunnetusti joka toinen vuosi on helpompi, joka toinen ei.

HCR on ollut mulla kisakalenterissani kahdesti aikaisemmin. Vuoden 2003 HCR oli ensimmäinen juoksutapahtuma, johon osallistuin yhdessä mieheni kanssa. Se oli hyvä viimeistelylenkki Tukholman maratonille. Puolimaratonilla aika oli meillä molemmilla muistaakseni 2:02 ja risat.

Vuoden 2012 HCR:lta jäi päälimmäiseksi mieleen armoton mutkittelu ja siksakkaus 10 ensimmäisen kilometrin ajan. Hermohan siihen ryysikseen meni. Toivottavasti tänä vuonna ei ole odotettavissa samanlaisia piinakilometrejä. 16 kilometrin kohdalla en saanut siitepölyn vuoksi enää henkeä. Jouduin väistymään hetkeksi pientareelle ottamaan astmalääkkeestäni lisäsuihketta. Vastoinkäymisistä huolimatta ylitin maaliviivan ajassa 1:57.

Viime vuonna juoksin ainoastaan yhden puolimaratonin, Helsinki Half Marathonin kesäkuun alussa. Tarkoituksenani oli osallistua myös Viapori Eko 1/2 Maratonille, mutta tapahtuma valitettavasti peruttiin. Juoksin HHM:n aikaan 1:53:34. Aloin treenata puolimaratonille huhtikuun puolivälissä ja kilometrejä sain kasaan 157 ennen h-hetkeä 6.6. Hypin riemusta, kun näin tuloslistalta loppuaikani.

Toivottavasti saan aihetta hyppimiseen myös 14.5. ylitettyäni maaliviivan. Matka sinne tulee olemaan pitkä, mutta tutun oloinen.

Harjoitteluohjelman ensimmäiset kolme viikkoa näyttävät näytöllä tältä. Mitä todella tulee tapahtumaan treenirintamalla, onkin sitten aivan toinen juttu. 


Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

17 kommenttia

 1. On sulla hurja maraton-tahti! Tsemppiä puolikkaan treeneihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Puolikkaat on herkkupaloja maratonien välillä. Nyt treenaan ensimmäistä kertaa puolimaraton tähtäimessäni. Aikaisemmin ne ovat olleet välietappeja matkalla maratonille.

   Poista
 2. Antaako ohjelma myöden huhtikuussa pienelle pitkikselle? 42.2 km jossain? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu virallisen pitkiksen hinnasta ja siitepölytilanteesta ;) Mieluusti lähtisin!

   Poista
 3. Tsemppiä treeneihin! itsellä on vielä hiukan matkaa tuohon vauhtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta :) Itse asiassa mullakin koneisto kulkee vielä tuota hitaammin. Mutta onhan tässä onnneksi vielä aikaa...

   Poista
 4. Itsekin olen juossut ensimmäisen puolikkaani HCR:ssa. Tosin vuotta myöhemmin kuin sinä. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janna! Oletko tulossa myös juoksemaan tämänvuotiselle HCR:lle?

   Poista
 5. Minulla on eka puolikas vasta edessä, enkä tiedä vieläkään, milloin sen juoksen. Hyviä treenejä, toivottavasti siitepöly ei pahasti menoa sekoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, etteivät pölyt pilaa treenikautta. Oletko miettinyt mihin vuodenaikaan olisi mukavinta juosta puolikas?

   Poista
  2. Alun perin ajattelin kevättä/alkukesää, mutta huhtikuu ainakin on tosi kiireinen, ja vähän meinaa rimakauhuakin pukata... Mistä tietää, että on valmis puolikkaalle? :)

   Poista
  3. Treeneistäsi päätellen olet jo valmis ;) Vielä kun kaivat itsellesi mieleisen tapahtuman ja ilmoittaudut niin se on menoa sitten se!

   Poista
  4. Oi, kiitos kannustuksesta! Nyt tuli intoa alkaa kaivella juoksukalenteria. :)

   Poista
 6. Jee, tsemppiä treeneihin! :) Toivottavasti ei tule kovin katupölyinen kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karkki ja hyviä treenejä sinullekin. Hauska seurata lenkkiesi pituuksien kasvamista :)

   Poista
 7. Lycka till med träningen! Jag löper själv i Riga på sö 15.5 så skippar hcr i år.
  - Mika H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack Mika!
   Hoppas att få höra din rapport från Riga. Lycka till!

   Poista