Juoksutauko

Olen levännyt alkuvuoden. Tai siis kiirettä on pitänyt tavalliseen tapaan, mutta olen tietoisesti jättänyt juoksukilometrien kahmimisen. Vuodenvaihteessa sairastettu flunssa hidasti sekin hieman menoa. 

Viimeksi juoksin keskiviikon kimppalenkin*) viikko sitten. Vaikka juoksu tuntuikin hyvältä, en ole sen jälkeen edes haikaillut lenkkipolulle. Aika yllättävää tällaiselle juoksuholistille. 

Juoksutaukoon on neljä syytä:

1) Viimesyksyinen jalkajumi muistuttaa edelleen olemassaolostaan. Vasen reisi ja pakara kaipaavat lisää voimaa, jotta selviän tulevasta juoksukaudesta kunnialla. Niinpä olen EVOlla käydessäni keskittynyt juoksumaton sijasta lihaskunnon kehittämiseen. 

2) En ole löytänyt arkihärdellin alettua aikaa juoksulle, sillä en ole halunnut tinkiä yhteisistä kotihetkistä lasten kanssa. Aktiivisen juoksukauden aikana tulee tingittyä aivan tarpeeksi. 

3) Kuopusta ei voi päästää vielä yksin harrastuksiinsa. Talvella harrastushetket on hankala pyhittää juoksulle liukkaiden katujen vuoksi. Niinpä olen keskittynyt lukemiseen lasta odotellessani. Lepoa sekin. 

4) Keskitalven pimeys väsyttää tavallistakin enemmän, enkä ole kyennyt yöjuoksuihin. Niinpä olen satsannut nukkumiseen sekä pääni ja kroppani nollaamiseen. Totaalilepo on ollut kaikin puolin hyvä ratkaisu. 

Palailen hiljakseltaan lenkkipolulle. Pistän tänään lenkkikamat päälleni ja juoksen kauppareissun kävelyn asemesta. Lisään kilometrejä maltilla, mutta onneksi juoksua ei tarvitse aloittaa nollilta. Peruskunto on kohdillaan levosta huolimatta tai kenties ehkäpä juuri sen ja arkiliikunnan ansiosta. 


Movescountin mukaan olen juossut neljä lenkkiä ajalla 1.-18.1. Jos juoksen tänään kuutisen kilometriä, kasassa on kolme kertaa enemmän kilometrejä kuin viime vuoden tammikuussa yhteensä. Juoksutauko on näköjään aika suhteellinen käsite.


*) Kaikille avoimien kimppalenkkien lähtö Musiikkitalon haukipatsaalta keskiviikkoisin klo 18. 

6 kommenttia

 1. Mäkin oon juossut tänä vuonna neljästi! Yhteensä tosin vain 21 kilometriä. Ihan hyvät pohjat hallimaralle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydelliset pohjat :D Lähtöviivalle hyvin levänneenä voisi olla tämän(kin) vuoden teema.

   Poista
 2. Älä huoli, Poppis! Lepo tekee hyvää - palaudut ja kehityt, etkä ainakaan hanki itsellesi ylirasitustilaa. =) Täällä on toinen vähemmällä juoksulla ollut.. Tosin minä aloittelen juoksua ja pakko himmailla.. pitkään.. Toivotaan, että juoksee sitten hyvin syksyllä, kun aloittaa keväällä hitaasti!

  Tsemppiä treeneihin! Olet hyvässä kunnossa! Odotan innolla tulevia tavoitteitasi ja matkaasi niihin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan Marika että saat itsesi taas kuntoon. Onneksi maltat ottaa askelen kerrallaan.

   Saad nähdä millainen tämänkertaisesta matkasta maratonille tulee. Hyvä lähteä levänneenä sille reissulle.

   Poista
 3. Omia juoksumääriään ja juoksuharrastukseen panostamistaan kannattaa aina miettiä. Kuinka paljon on valmis tinkimään muusta ja perheen kanssa vietetystä ajasta? Hyvään maratonkuntoon pääset varmasti myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janna olet aivan oikeassa! Onneksi ilmojen lämmetessä ja päivien pidentyessä voin napata pyöräilevän lapsukaisen mukaani pitämään lenkillä seuraa. Juoksu menee kuin itsestään ja samalla saamme lapsen kanssa kahdenkeskistä aikaa.

   Poista