Turvavyö


EVOn personal trainer Joni kyseli multa josko käytän juostessani juoksumatosta roikkuvaa punaista nauhaa. Hävetti tunnustaa, etten edes tiedä mikä se on. Tai oikeammin sanottuna, en ole koskaan sen olemassaoloa miettinyt sen enempää.
Tuon keskustelun jälkeen olen nipsaissut punaisen turvavyön kiinni paitani helmaan jokaisella juoksumattotreenillä, juoksin sitten rollaattorivauhtista tai reipasta lenkkiä. Jos kompastun tai jotain muuta yllättävää sattuu, turvavyö vetää stopin lautaan ja matto lopettaa siihen paikkaan.

Lastenvaunuissamme oli vastaava hihna, josta laitettiin käsi läpi siltä varalta jos vaikka vaunujen jarrut eivät toimisikaan toivotulla tavalla. Myyjä kutsui sitä kuolleen miehen kädeksi. Nimitys sopisi juoksumattoonkin, mutta käytän mielummin turvavyötä. Terminologialla on väliä.

Ke 1.3. viikon pitkis juoksumatolla | 20 km | 2:17:41 | 6:53 min/km

4 kommenttia

 1. Kuolleen miehen käsi housuissa treenaaminen kuulostaa jännältä.

  Juoksumatto on varmaan hyvä ratkaisu nyt kun siitepölyt hankaloittaa ulkona juoksemista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua Mika! Mä näen sen silmieni edessä. Aaaargh! (Kiitos päivän nauruista :)

   Pakenen juoksumatolle liukkautta, pakkasta, katupölyä ja siitepölyä. Aika monta kuukautta saa painella nappuloita saadakseen vauhtia töppösiin.

   Poista
 2. Vau.. koskahan minä löydän alleni juoksumaton, oiskohan siitä apua mullekin. Pakkasta, siitepölyä ja lumisadetta voisin juosta matolla karkuun.. =) En ole ikinä juossut matolla..

  Blogimaailmassa on nyt tosi trendikästä kirjoittaa kaverikirjaa niinpä TAKOMORUNNERS teki siitä ihan oman version ja haastaa omia bloggaajia vastamaan kirjaan ja haastamaan mukaan myös muita juoksun ystäviä. Kirjoittaisitko JUOKSUKAVERIKIRJAANI? Kopioi kysymykset blogipostauksestani ja kirjoita omat vastauksesi - julkaise blogissasi ja tule huikkaamaan mun kaverikirjasivun kommentteihin, että olet kirjoittanut ja jaa linkki postaukseesi. =) Ja jaa tietysti kaverikirjaa eteenpäin. =) KIITOS!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, Marika! On ollut mukava lukea muiden juoksukaverikirjapostauksia. Kompaktissa paketissa mielenkiintoisa juttuja!

   Kun tulet käymään Helsingissä, järkätään meille juoksumattotreffit, jookosta. Ensimmäiset noin 50 kertaa matolla ovat olleet aika kauheita. Jos vain sisukkaasti jatkaa, siitäkin saa kiksit. Aika harvoin tosin, mutta tuleepahan juostua.

   Poista