Vihreä lounassuosikkini


Pikaruoista parhain: kevyesti marinoitu parsakaali. Valmistaminen pakasteparsakaalista vie aikaa kymmenisen minuuttia, josta aktiivista valmistusaikaa on maksimissaan kolme. Loppuajan voi odottaa veden kiehumista ja tuijottaa sen jälkeen vedessä lämpeneviä nuppuja. Ellei sitten satu keksimään järkevämpää tekemistä.


Parsakaalista saa valmistettua herkullista lisuketta tai pakkopullaa. Poikani on saanut omien sanojensa mukaan syödä jälkimmäistä yllin kyllin koulussa. Ylikypsille vihanneksille en minäkään hihku riemusta. Siksi katkaisin kypsymisen huuhtaisemalla kattilasta nostetut nuput nopeasti kylmällä vedellä.

Parsakaali on herkullista, kun siihen lisätään marinadi, joka on valmistettu oliiviöljystä, sitruunamehusta, valkosipulista ja ripauksesta suolaa. *) Ja mikä parasta, se on valmista heti nautittavaksi.

Vaikka poikani on ennakkoluuloton ruokien suhteen, olin siitäkin huolimatta yllättynyt että hän olisi ollut valmis syömään koko kulhollisen yksinään. Onneksi olin saanut otettua oman osani alta pois.

Tätä voisin valmistaa vaikka joka päivä. Myös muiden perheenjäsenten mielestä.


*) En olisi tajunnut valmistaa tätä herkkua, jollen olisi nähnyt ohjetta Paolo Roberton keittokirjassa. Hänellä oli koulussa samankaltaisia parsakaalikokemuksia kuin pojallani. 

3 kommenttia

 1. Sain lukijakommentin WhatsAppin kautta: "Kokeile pikkasen hakattua sipulia ja tilliä parsan joukkoon."
  Kiitos tuunausohjeesta, laitan kokeiluun!

  VastaaPoista
 2. Superherkulliselta kuulostava ohje, kiitos! Menee heti kokeiluun.. mutta kysymys kuuluu? Mitä tuon kanssa syödään? Jokin riisi- , pasta- , tai nuudeliannos kenties? Leipää? Salaattia lisäksi? Mitä? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lounaana syön sen sellaisenaan, ilman muita tilpehöörejä. Päivällispöydässä toimi hyvin jauhelihapihvin kyljessä. Varmasti sopisi kalalle myös. Eilen nautin vappupöydässä sämpylän jämät tämän kanssa.

   Poista