Päivä alkaa aalla


Olen aamiaisriippuvainen. Pidän puuroista, mutta huomasin syksyn mittaan, ettei tavallinen kaurapuuro pidä tarpeeksi pitkään kylläisenä. Kaksi tuntia aamiaisen jälkeen olin valmis syömään melkein mitä vaan käsiini sain. Aamiaisen pitää olla sopivan täyttävää ja tarpeeksi pitkään, siitä ei saa tulla ähky ja mikä tärkeintä, sen pitää valmistua helposti. 

Onneksi muistin ystävieni Tšupukan ja Katruškan salaperäiset aamuiset pussukat, piimätölkit ja muut superruoat duunin takahuoneessa vuosia sitten. Päätin kokeilla itsekin Tšupukan aamupuuroa vaikka en ole koskaan ollut erityinen ulkomailta tuodun superfoodin fani.

Mukailin alkuperäistä ohjetta hieman ja viikon testauksen jälkeen olin jäänyt koukkuun. En kyllä hevillä vaihda Tšupukan aamupuuroa toiseen.

2,5 dl rasvatonta piimää
3 rkl Femi Soya Plussaa  (sis. soijaa, ruusunmarjaa, pellavansiemenrouhetta ja inuliinia)
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl kauraleseitä tai vehnänalkioita
0,5-1 rkl goji-marjoja
0,5-1 rkl kaakaonibsejä
1 tl maca-jauhetta (joka 4. viikko pidän tauon jauheen käytössä)
1 tl karpalojauhetta

Sekoita hyvin ja anna turvota vähintään 15-20 min eli aamusuihkun ja pukeutumisen verran.

Jos aamu on alkanut liian myöhään, nappaan tuorepuuron mukaani. Oranssista Primus-ruokatermarista Ikean muovisen juniorlusikan kanssa on tullut käsilaukkuni vakiovaruste.


Kuva: CisionWire

3 kommenttia

 1. Minulla on kyllä aina myös tuoreita marjoja puurossani kuten mustikoita tai puolukoita.
  Soija-jauhon jättäisin varmaan nykyisellä tietämyksellä pois kun se saattaa olla valmistettu geenimanipuloiduista soijapavuista.

  VastaaPoista
 2. Heitän välillä puuroon pakkasesta nyrkillisen mustaviinimarjoja. Ne pitävät puuron mukavan vilpoisena jos joudun ottamaan sen mukaan ruokatermarissa. Soija on tuntunut hyvältä treenauksen kannalta.

  Millaista aamiaista nautit nykyään?

  VastaaPoista
 3. No nykyään mä juon aamiaisella capun eli maitokahvin ja syön ruisleivän jonka päällä on yleensä juustoa ja salaattia, tomaattia tai kurkkua. Paahdan aina leivän. Joskus heitän ranttaliksi ja syön voileipäkeksin appelsiinimarmeladilla jälkäksi.

  Duunissa syön päivällä tuon tuorepuuron mutta olen muuntanut sen niin, että siinä on rahkaa ja luonnonjogurttia, hunajaa mausteena, puolukoita, pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä, pähkinöitä jne. eli milloin mitäkin. Vaihtelen lisukkeita päivittäin. Puuro pitää nälkää useita tunteja.

  Eilen kyllä söin ihan rehellistä kaurapuuroa, puolukoilla. :)

  Vaan ei tästä terveellisestä elämästä ole ollut näköjään mitään hyötyä. :(

  VastaaPoista