Vielä pitkä matka maratonille

Palauttavat, hitaat alle tunnin mittaiset lenkit ovat ihania. Ne eivät tunnu oikeastaan missään, kroppa vain kulkee hissukseen eteenpäin. Kaikki aistit kirkastuvat ja tutuista maisemista löytyy uutta tutkailtavaa.

Parisen viikkoa sitten olin juuri tällaisella hiljaa hyvää tulee -lenkillä. Mieli oli hyvä raskaan työpäivän jälkeen ja aurinko paistoi. Kaivarin suoralla mut ohitti salskea mies. Nuoreksi en häntä voi kutsua, mutta kropasta päätellen triathlon ei ole miehelle vieras laji. Hän kääntyi kannoillaan, juoksi luokseni ja tokaisi: "Katsos, sähän se olet. Eipä ollakaan nähty pitkään aikaan." Vanhan ystävän opiskelijakaverihan se siinä.

Mies katsoi päälläni olevaa parin vuoden takaista Barcelonan maraton -paitaa: "Mun kaverilla on myös tuollainen. Kävi juoksemassa sen. Onko toi ihan sun oma?"

"No onhan se. Kyllä mäkin sen juoksin", vastasin.

"Ai jaa. No sulla taitaa olla vielä aika pitkä matka maratonkuntoon. Vauhdista ja muusta päätellen."

Olin sanaton. Katsoin parhaaksi olla selittämättä hitaasta palauttavasta lenkistä ja muusta maratonohjelmaani liittyen. Sain vain sönkättyä: "Joo, no onhan tässä vielä matkaa."

Mutta pitihän mun ihan himpun verran horjuttaa miehen isohkoa egoa: "Anteeksi mikä sun nimesi nyt olikaan?"


Samoissa maisemissa tuli juostua eilen osa pitkästä, kevyestä lenkistä, joka päättyi maratontehoiseen 20 minuutin pyrähdykseen. Rantakallioilla ohittamani mies hihkaisi iloissaan perääni: "Hyvältä näyttää! Kevyesti menee!" Piristi kummasti 23 kilometrin väsyttämiä jalkojani. 

Su 14.8. kevyt 21,14 km | 2:10:00 | 6:08 min/km 
+ vähemmän kevyt 4,16 km | 00:22:00 | 5:17 min/km


14 kommenttia

 1. :D :D En kestä!! :D :D Onko teillä päin kaikki jotenkin... eri taajuudella?? Kommentin perusteella luulisi, että kuntomaratoonarin voisi jotenkin erottaa katukuvasta. No eipä voi! Kyllä sitä kaikenlaista mahaa ja persettä voi hyvinkin monella tyylillä ja vauhdilla kuljetella 42 kilometriä. :) Kuulostaa siltä, että miehellä ei olisi hirveästi kokemusta maratoneista tapahtumina. Kai googletit, kun kerran nimenkin kysyit?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä unohdin nimen saman tien ;) Saisin kyllä napattua sen kaverini FB-ystävistä. Hmmm... pitäisiköhän googlettaa?

   Onneksi lenkkipolulla tulee satunnaisesti myös kannustusta :)

   Poista
 2. No huh, kaikenlaisiin kulkijoihin sinä törmäät! :D Jestas mikä kommentti. Eikö se ole sama, miten etenee, kunhan etenee...?

  VastaaPoista
 3. No huh huh! Oletpa ihmeellisiä kommentteja saanut lenkeilläsi! Tunnistan kyllä "ihmistyypin", joka ei ymmärrä juoksusta mitään 😃 (tämän lajin edustajia löytyy kyllä myös kuntoilijoista/urheilijoista!). Onneksi niitä positiivisia tsemppiä myös, ne yllättävät vähintään yhtä paljon 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Henni. Positiivisetkin kommentit yllättävät yhtä lailla. Ja onneksi niitäkin tulee :)

   Poista
 4. Mitä ihmettä. :P Noo meitä on moneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mies oli endorfiinipöllyssä, eikä ajatellut nenäänsä pidemmälle. No, ainakin tuota jälkimmäistä ;)

   Poista
 5. Argh kaikenlaisia :D Mulle tuo sun kevyt 6:08 vauhti olis tuota vähemmän kevyttä, joten ihmettelen vaan, että miten hän tuon "maratonkunnon" sitten oikein määrittelee? Pitäiskö kaikkien olla sitten jotain Paula Radcliffejä, että voi olla "maratonkunnossa" :)
  Mutta onneksi tosiaan yleensä valtaosa kommenteista on positiivisia ja tsemppaavia. Vaikea vain välillä käsittää, mitä tuollaisia nega kommentteja heittävä siitä itselleen saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osut naulan kantaan! Kun tapasin tuon miehen lenkkipolulla, vauhtini oli noin 6:50 min/km. Miltei täsmälleen samaa keskivauhtia juoksin juuri tuon samaisen Barcelona Marathonin. Pääsin maaliin, eli olin hyvinkin maratonkunnossa ;)

   Mut tuntevat ovat tottuneet siihen, että mulle voi puhua aika avoimesti ja osaan nauraa omalle peilikuvalleni. Ehkä tuo mies muisti musta just ja just sen verran ja siksi päästeli suustaan tekstiä ajattelematta sen enempää.

   Poista
 6. Apua!! Siis oikeesti!! :-D :-D Kaikkea sitä sylki ihmisen suuhun tuo ja vieläpä sieltä ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanojen asettaminen oikeaan järjestykseen ei ole selvästikään kaikilla vahvin ominaisuus endorfiinipöhnässä. Onneksi herra teki kunnioitettavan korjausliikkeen seuraavan kerran tavatessamme.

   Poista