Jättikokoisia orkkuja

Mun elämässäni ei taida tapahtua tarpeeksi, sillä päivittäiset tapahtumat eivät täytä öisin univirtaani. Sen sijaan näen unta puhuvista, ihmisen kokoisista oravista viitta harteillaan. Ne ovat kömpineet sängyn alle viskaamastani kirjasta uniini.



Kuva M. I. McAllisterin kirjan Orrin ja Usvasaaren perilliset kannesta

Perheemme illat venyvät usein lukemisen vuoksi. Isä lukee iltapalalla lapsille ruotsiksi ja mä luen heille ääneen hampaiden pesun jälkeen tyttären sängyn jalkopäässä peiton alle käpertyneenä. Olemme nyt päässeet Orrin-oravan seikkailuissa kolmannen osan loppukliimaksiin. Kirjat kelpaavat myös mulle, eli näiden kanssa ei tarvitse laittaa lukemista autopilotille, kuten Viisikoiden kanssa.

Puhuvat eläimet valtasivat uneni myös Sysimetsä-trilogiaa lukiessani. Niiden aikaan kavahdin (syystäkin) varisparvia lenkilläni. Ties jos vaikka olisivat nostaneet mut ilmaan ja vieneet mennessään, kuten kirjan päähenkilön pikkuveljen.

Vaikka mielikuvitukseni jyrrääkin hurjaa vauhtia, kiitos lasten fantasiakirjallisuuden, olen turvallisilla vesillä niin kauan, kun en näe puhuvia, itseni kokoisia orkkuja juoksevan kirves kädessään vastaan lenkkipolulla.

Kirjan kuvitus on Omar Ryannin käsialaa. Unissani oravat ovat täsmälleen samannäköisiä ;)

Rouva Huu kiteyttää Orrin-sarjan hyvin Lastenkirjahylly-blogissaan. Pääset arvosteluun klikkaamalla tästä

2 kommenttia

  1. Mainio otsikko. ;) Muuten, kirjoitit aiemmin jalassa seilaavista lenkkareista. Mulla taitaa olla myös sellaiset. Urheilukaupan myyjä myi törkeän ison koon, koska "jalka turpoaa lenkillä". No niin tekee, mutta nyt kengät kuitenkin hiertävät armottomasti. What to do? Uudet lenksut vai täytänkö kengän jollain fyllillä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetken mietin otsikkoa, mutta ajattelin että antaa mennä. Olenhan mä kirjoittanut maksullisista miehistäkin ;)

      Onko urheilukaupalla jotain "kokeile 30 päivää ja jos et ole tyytyväinen, palauta" -käytäntöä? Väärän kokoisista lenkkareista kun tulee vain vihaiseksi. Pohjallisilla ja paksulla urheilusukalla saa tietty ylimääräistä tilaa täytettyä, mutta ei se ongelman ytimeen pureudu täysin kuitenkaan.

      Running Diaries -blogin Salla onnistui vaihtamaan Sarvat oikean kokoisiin, vaikka oli ehtinyt heittää niillä testilenkin. Luepa tästä lisää: http://juostenolenjoperilla.blogspot.fi/2017/02/paattamattomyyden-palkka.html

      Poista