Yöjuoksu kuntosalilla

Ensin oli aamu ja sitten huomasin, että ollaan jo illassa. Päivä katosi jonnekin. Kalenteriin oli kuitenkin merkitty tuollekin päivälle lenkki. Olisikohan se kannattanut tunkea johonkin väliin, sillä kotisohva houkutteli turhan vahvasti syleilyynsä?

Olisin voinut huijata itseäni ja jättää yhden treenin välistä: "Jos mä vaikka huomenna juoksisin tämän ja sitten ylihuomenna huomisen treenin?..." En voinut kuitenkaan antaa houkutukselle (=laiskotukselle) periksi, sillä valmentajani on nähnyt vaivaa maratonohjelman laatimisen kanssa. Kai mä voisin liikuttaa ahteriani juoksumaton suuntaan jo ihan vain senkin takia. Vaikka itseni takia olisin ollut valmis tekemään myönnytyksiä. 

Tallustelin räntäsateessa Espan EVO-kuntosalille*. Eteisessä ei ollut muita kenkiä. No kuka hullu nyt lähempänä yhtätoista lauantai-iltana tulisikaan salille? 

Valitsin juoksumatoista mieluisimman ja aloitin treenin. Alkuun ja loppuun löysää juoksua ja niiden välissä kuusi kilometriä reipasta. Kiirehän siinä tuli, mutta ehdin kuin ehdinkin alta pois ennen salin sulkeutumista. En halunnut testata pärähtävätkö hälytykset päälle tasan kahdeltatoista vai minuuttia yli. 

23:58 lähetin miehelleni viestin: "Kotimatkalla."


La 4.2. yöjuoksu kuntosalilla
verkat alkuun ja loppuun 4 km | 25:59 | 6:29 min/km
reipas 6 km | 34:01 | 5:40 min/km

* Teen yhteistyötä EVO Fitness -kuntosaliketjun kanssa, jotta pääsen juoksemaan läpi talven liukkaudesta ja pakkasesta huolimatta.

3 kommenttia

 1. Hui, aavemaista! Mutta etpä joutunut jonottelemaan matolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekoja kertoja yksin salilla tuntui tosi oudolta ja aavemaiselta. Nyt siihen on tottunut. Valitsen kuitenkin aina sellaisen juoksumaton, jolta voin seurata ulko-ovea. Työpaikallakaan en halua istua selkä oveen päin. Haluan tietää, mitä ympärilläni tapahtuu, vaikka siellä ei tapahtuisikaan mitään (kuten punttiksella yöllä).

   Poista
 2. Itsekin olen monesti käynyt yrityksemme kuntosalilla myöhään kun olen ollut ylitöissä muita pidempään. Jotenkin pidän siitä, että saa treenata ihan rauhassa ilman ketään muuta. Onneksi kerkesit pois ennen hälytyksien päälle pärähtämistä!

  VastaaPoista