Kuntosalilla yöpuvussa

Juoksussa on parasta, kun pääsee vaivatta lenkkipolulle omalta kotiovelta. Silloin saa hyödynnettyä jokaisen käytössä olevan minuutin täysimääräisenä. Mutta entäpä talvijuoksu juoksumatolla? Koskapa viereisestä korttelista ei salia löydy, sinne päästäkseen täytyy nähdä hieman vaivaa. Pyrin silloin maksimoimaan ajankäytön niiltä osin, kuin se vain on mahdollista.


Talven toppapukeutumisesta löytyy ainakin yksi hyvä puoli. Juoksuvaatteet saa ujutettua alle jo kotoa lähtiessä. Riittää, että kaivan salille päästyäni astmapiipun ja lenkkarit laukun kätköistä ja alan juosta. En kuitenkaan halua laittaa toppavaatteitani juoksusta litimärälle iholleni, joten kotiin on palattava salin suihkun kautta.


Mutta mitä vaihtovaatteita treenikassista löytyykään? Yöjuoksijalla on oltava tietty yöpuku mukanaan. Niinpä kotona ei mene turhaa aikaa vaatteiden vaihtoon, kun siirryn ulko-ovelta suoraan palauttavalle yöpalalle.

Juoksuendorfiineissa unohdan usein ottaa ulkovaatteet kuntosalin eteisen kaapista mukaani pukuhuoneeseen. Niinpä olen jo useamman kerran viihdyttänyt kanssaliikkujia EVOlla tupsahtamalla pukuhuoneesta eteiseen yöpuvussa. Viimeistään silloin muutkin yöliikkujat tajuavat alkaa tehdä lähtöä kotia kohti. Yöllä kun olisi hyvä myös nukkua.

Kotiin laahustaessani ohitan lukuisia kapakoita. On jotenkin absurdia tuijottaa bilekansaa vellomassa ravintoloiden edustalla, kun mulla on yöpuku päällä ja nenässä vieno yövoiteen tuoksu. Erityisesti niinä hetkinä olen onnellinen nykyiseen, juoksupainotteiseen elämääni.


Ystävänpäivän vedot juoksumatolla, yht 10,6 km lämmittelyineen
seitsemän vetoa: 7 min, 6 min, 5 min, 4 min, 3 min, 2 min ja 1 min
vauhti: 5 min/km -> 4 min/km
+ alku- ja loppuverkat

4 kommenttia

 1. Ihan mahtava mielikuva! Nauroin ääneen. "Juoksijan nähtiin poistuvan yöpuvussa kuntosalilta. - Minimoin turhat vaiheet arjessani."

  VastaaPoista
 2. Ihana Poppis ❤️ Mut tehokasta. Me ruuhkavuosimuijat tiedetään miten tiristetään aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja mitä me teemme sillä kaikella ylimääräisellä ajalla kun lapsukaiset eivät enää tarvitse meitä? No, pakataan kai edelleenkin yöpuku salikassiin ;)

   Poista