22 kilometriä ja 1 metri musiikin tahdissa



Olen joutunut hyppäämään yhden jos toisenkin lenkin yli siitepöly- ja katupölypahoinvoinnin takia. Tuplasin lääkityksen ja olo alkoi tuntua keskiviikkoaamuna siedettävältä. Ehkä saisin selätettyä viikon pitkiksen. Pituutta sille oli laitettu maratonohjelman 20-22 kilometriä.
Mä juoksen tasan sen 22 kilsaa enkä metriäkän yli. Pysähdyn vaikka oopperatalolla
jos se tulee siellä täyteen ja hyppään spåraan.


0 km | Onneksi otin luurit matkaan, sillä partion ovelta startatessani Elvis antoi rytmin biisillä A Little Less Conversation. Fiilis hyppäsi vitosesta kasi puoleen kertaheitolla.

2 km | Ruoholahdessa oli hauska seurata neonväreissä edestakaisin ravaavia kaupunkisuunnistajia. Ex´s & Oh´s olisi ollut usealle heistä liian hidastempoinen, mutta mulle loistava valinta.

3,5 km- | Mulla liittyy Lauttasaareen edelleenkin sekavia tunteita. Ihana paikka, ihanat rannat, mutta... Aina kun kuvittelee lähestyvänsä Katajaharjua, tielle tunkee vielä yksi niemenkärki. Polut olivat hyvässä kunnossa, mutta yhdessä kohdassa sain lipsutella jääsohjossa Justin Timberlaken SexyBackin tahtiin.

11 km | Juoksu alkoi tuntua mukiinmenevältä vasta Kaskisaareen päästyäni. Siinä vaiheessa puolet lenkistä oli jo takana. Earth, Wind & Fire lykkäsi mua Septemberin tahtiin miljoonapytinkien ohi.


14,5 km | Pitkiksen ehdoton kliimaksi saavutettiin Lehtisaaresta Kuusisaareen johtavalla sillalla. Jostain kummasta syystä olin ladannut soittolistalleni A-HAn iki-ihanan klassikon Take On Me:n. Tanssin sitä sillalla juostessani. Mitä väliä, vaikka sykkeet pamahtivatkin tappiin. Fiilistelyni sai ohiajavan auton hidastamaan vauhtia. Mulle vislattiin avonaisesta ikkunasta. Hyvässä hengessä. Taitaa olla kevättä ilmassa muillakin!

16 km | Olen luukuttanut Mike Posnerin I Took A Pill In Ibizaa jo vuodenpäivät. En ole vielä kyllästynyt siihen, vaan nytkin laitoin sen täysille taistellessani liikenteen melua vastaan Paciuksenkatua pitkin juostessani.

17,5 km | Akilles alkoi vaivata ensimmäistä kertaa ikinä Sibeliusmonumentin kohdalla. Adam Lambert lauloi kummituskaupungista kiristäessäni kengännauhojani. Se oli passeli ensiapu vaivaan. Lenkkarini taitavat olla pikkuhiljaa tiensä päässä.

20 km | Kahdenkympin kohdalla Finlandia-talon kulmilla olisin saanut liiankin innokkaasta koirasta juoksuseuraa. Säikähdin nelijalkaista oikein kunnolla, tai oikeastaan pelkäsin satuttaneeni karvaturria. Pelko oli turha, eli jatkoin Lilly Wood & Robin Shulzin Prayer In C:n jyskyessä korvissa. Sen tahtiin oli hyvä juosta Linnunlaulu ylös. Ja pakkohan mun oli ohittaa edes yksi selkä mäessä. Turhaahan se oli, mutta ah niin palkitsevaa!



21 km | Hakaniemen torilta sillalle noustessani ilon kyyneleet nousivat silmiini. Kotiin oli enää kivenheitto:
We´re a thousand miles from comfort,
We have traveled land and sea.
But as long as you are with me,
There´s no place I rather be.

22 km | Päätin jo heti lenkin alussa, että lopetan 22 kilometrin täytyttyä. Heittoa oli lopulta yhden metrin verran.

Janet Jacksonin That´s The Way Love Goes jäähdytteli mua sopivasti kävellessäni loppumatkan. Musiikki loppui samalla kun avasin kotioven. Täydellisen mittainen soittolista eikä lenkkikään ollut lopulta hassumpi!

Ke 22.3. viikon kevyt pitkis | 22 km 1 m | 2:20:11 | 6:22 min/km

6 kommenttia

  1. Hieno musalenkki. :) Pitäisi varmaan kokeilla joskus juosta pitkä lenkki arkena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkipitkiksessä on hyvät puolensa. Nautin siitä nykyään ihan toisella tavalla, kuin sunnuntaihin pakolla tungettuna. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, Raita!

      Poista
  2. Ei vitsit, miten hauskasti toteutettu postaus! Ja tuttuja biisejä omalta soittolistalta. Se on hassua, miten musiikki vaikuttaa fiilikseen.
    Jostakin syystä melkein poikkeuksetta joka kerta lenkin vaikeemmassa vaiheessa mulla alkaa soimaan Ed Sheeranin Thinkin out loud, jonka alku "when your leg's don't work like they used to before" ei yhtään helpota menoa :D Pitäis ehkä poistaa se listalta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Johanna että tykkäsit. Viime syksyn soittolistalla oli just tuo Ed Sheeranin biisi. Ei ollut nappivalinta nopealle maratonille ;)

      Poista
  3. Hauska idea tosiaan. =) Nyt olen juossut pitkään ilman musiikkia, mutta viime vuonna juoksin lähes kokonaan kuunnellen Antti Tuiskua. Antin kanssa lenkkeilyä siis.. =) Mutta rakastan lattarimusiikkia ja salsarytmejä.. voisin rakentaa oman latinolenkin... Hytkyn jo täällä tuolilla ja hymyilen, kun mietin muuveja, joita tekisin kuitenkin kesken lenkin.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne muuvit on ihan parasta ;) Etkö tavannutkin Antin siellä jossain gaalassa alkuvuodesta? Kerroitko, että olette juosseet jo kokonaisen vuoden yhdessä?

      Poista