Faktaa kehiin


Tsekkasin taas pitkästä aikaa Garminin antaman kilpailuennusteen. Olin tikahtua nauruun. Juoksukelloni mielestä olen aivan eri tasoinen juoksija, kuin oikeassa elämässä olen. Kello taitaa leijailla jossain haavemaailmassa.

Tiedän, että sykemittari laskee kisaennusteen V02Max-lukeman pohjalta, mutta minkä tekijöiden summasta tuo absurdi lukema onkaan syntynyt, saa mun puolestani jäädä pimeän peittoon. Veikkaan, että rytmihäiriöni ovat sekoittaneet sykepakkaa aikalailla.

Sen sijaan menen taas pitkästä aikaa juoksuvalmentaja Pasi Päällysahon testattavaksi. Maratoonarin kuntotestin pohjalta saan tiukkaa faktaa siitä, missä mennään, mitä aikaa mun on järkevä tavoitella maratonilla ja millä vauhdeilla ja sykkeillä pääsen mahdollisimman lähelle sitä.

Mua jännittää jo nyt ensi tiistain testi, siitäkin huolimatta että tiedän mitä tuleman pitää. Mitä lungimmin sinne menen, sitä tarkemmat luvut saadaan paperille. Hengitän syvään ja ravistelen hartiani. Sitten juoksen 6 x 2000 metriä valojänis seuranani.

Miten niin lavastettu kuva? Ainahan mä säilytän sykemittariani lenkkarissani. Tätä Garminin mallia ei löydy enää valitettavasti mistään, mutta kuvan Hoka-malli tulee kauppoihin tänään 1.6.

Ei kommentteja